Τέιλορ, Tζον

Τέιλορ, Tζον
I
(Taylor, 1580 – 1654). Άγγλος ποιητής. Καταγόταν από φτωχή οικογένεια και στην αρχή δούλευε ως νεροκουβαλητής. Αργότερα τον προσέλαβαν ως κλητήρα σε τράπεζα και μετά άνοιξε καπηλειό στα περίχωρα του Λονδίνου. Aπό μικρή ηλικία έγινε γνωστός για τη στιχουργική του ικανότητα και ιδιαίτερα για τα πνευματώδη ποιήματά του καθώς και τις εκκεντρικότητές του, μεταξύ των οποίων είναι διάφορα ταξίδια του από το Λονδίνο στο Ρότσεστερ με χάρτινη βάρκα δικής του κατασκευής και η πεζοπορία του από το Λονδίνο στο Εδιμβούργο, χωρίς, καμιά προμήθεια. Ζούσε κυρίως από το καπηλειό του και έγραψε περισσότερους από 80 τόμους ποιημάτων λαϊκής έμπνευσης μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει Ο θρίαμβος της τιμής. Τα άπαντά του εκδόθηκαν με τον τίτλο Έργα του Τέιλορ.
II
(Taylor, 1704 – 1766). Άγγλος ελληνιστής, καθηγητής στο κολέγιο του Aγίου Ιωάννη του Κέμπριτζ. Έγινε γνωστός ως εκδότης του Λυσία και μερικών λόγων του Δημοσθένη. Πρώτος αυτός δημοσίευσε και εξήγησε σπουδαία επιγραφή της Δήλου του 377-374 π.Χ. Ο Τ. διετέλεσε επίσης, από το 1747, τακτικός καθηγητής και πρύτανης στο Λόφορντ του Έσεξ από το 1751 έως τον θάνατό του. Συνεργάστηκε και στην αγγλική έκδοση του Θησαυρού της λατινικής γλώσσας, η οποία έγινε από τον Ροβέρτο Στεφάνου.

Dictionary of Greek. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Look at other dictionaries:

  • Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής — Επίσημη ονομασία: Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Συντομευμένη ονομασία: ΗΠΑ (USA) Έκταση: 9.629.091 τ. χλμ Πληθυσμός: 278.058.881 κάτ. (2001) Πρωτεύουσα: Ουάσινγκτον (6.068.996 κάτ. το 2002)Κράτος της Βόρειας Αμερικής. Συνορεύει στα Β με τον… …   Dictionary of Greek

  • Λιβερία — Κράτος της δυτικής Αφρικής. Συνορεύει στα Β με τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, στα Α με την Ακτή του Ελεφαντοστού, ενώ στα Ν και στα Δ βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό.Η Λ. είναι ένα τεχνητό κράτος στη δυτική Αφρική, που δημιουργήθηκε τον 19ο αι …   Dictionary of Greek

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”